Landinformatie

marmaris informatie

Voorbereiding Marmaris

Als je plannen hebt om naar Marmaris te gaan, wil je natuurlijk eerst alles weten van deze prachtige bestemming. Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie waar je voor je reis rekening mee moet houden.

Het weer in Marmaris

Lekker in de zon in Marmaris

In de drukke zomermaanden juli en augustus is het weer in Marmaris erg goed! Heel de Turkse Riviera, inclusief Marmaris, kent een mediterrane klimaat.

Reisduur en vluchten

Reis van en naar Marmaris

Marmaris ligt op zon 3000 km afstand van Utrecht. De vlucht naar Dalaman duurt zo’n 3 uur. Vanaf hier is het nog een dik uur met de bus naar je vakantiebestemming: Marmaris.

Geldzaken

Valuta, wisselen of pinnen

In Turkije kun je betalen met de Turkse Lira. De wisselkoers veranderd, maar meestal is een euro gelijk aan zo’n drie Lira. Controleer dit even als je het exact wil weten op een bepaalde datum.

Visum Turkije

Visum, E-visum, aanvragen

Om Turkije binnen te komen en te verblijven heb je een visum nodig. Alle informatie en de beste manier om een visum aan te vragen staat op de visum-pagina!

Reisdocumenten

ID, paspoort en visums

Voor een vakantie in Turkije heb je een ID kaart of paspoort nodig en een visum. Tegenwoordig kan je je visum vooraf online bestellen. Dit kan snel en veilig via: www.e-visums.nl

Inentingen en gezondheid

Inentingen, water en ziekenhuis

Je bent je niet verplicht te laten vaccineren voor een vakantie naar Turkije. Toch worden er inentingen aanbevolen. Voor een normale vakantie kun je daarom een vaccinatie tegen Hepatitus A en DTP halen.

Reisverzekering

Doorlopende reisverzekering?

Als je op vakantie gaat is een reisverzekering altijd aan te raden? Maar wat heb jij nodig? Een doorlopende? Een werk-verzekering?

Lokale informatie

Tijdverschil, taal, eten, drinken, stroom

Het is in Marmaris exact een uur later dan in Nederland. In Marmaris spreken de meesten Engels. Marmaris is erg toeristisch dus je zult hier en daar ook een paar woorden Nederlands kunnen wisselen met een propper.