Uit eten & Restaurants Marmaris

eten in marmaris

In Nederland staat de Turkse keuken natuurlijk bekend om de lekkerste broodjes van jouw shoarmazaak om de hoek. Deze zul je ook zeker tegen komen in Marmaris. Maar naast deze snelle hap heeft Turkije een veel uitgebreidere (en ook zeer gewaardeerde) keuken met heerlijke gerechten ontstaan uit eeuwen historie.

Traditioneel eten

Bij een echt goed turks restaurant vind je veel vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en vele soorten salades. Yoghurt en sauzen zijn in Turkije de key tot een traditioneel gerecht! Ga ook zeker een keer op onderzoek uit en ontdek echte Turkse gerechten! We helpen je alvast een beetje door op deze pagina wat goede restaurants te selecteren.

De Turkse keuken is ook in Nederland erg populair. De döner zaken vind je in iedere stad wel en het is voor veel mensen dé snack na het uitgaan. Deze snelle happen zal je ook in Marmaris zeker vinden. Maar, de Turkse keuken heeft ontzettend veel meer te bieden dan dat. Maak gebruik van je tijd in Marmaris en geniet van de heerlijke gerechten die Turkije te bieden heeft!

Restaurant Marmaris: genoeg keuze!

Voor veel mensen is uit eten gaan een essentieel onderdeel van een vakantie. Je hoeft zelf niks te doen, het eten is altijd toch net lekkerder dan wanneer je het zelf maakt en het is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met keukens van over de hele wereld. Maar, hoe vind je nou het perfecte restaurant in Marmaris? Het leukste is natuurlijk een traditioneel Turkse avond uit!

Traditioneel Turks eten

De Turkse keuken staat bekend om haar verse groentes, vers fruit en het gebruik van yoghurt en sauzen en gegrild vlees met kruiden. Een aantal hoofdingrediënten van een Turkse maaltijd zijn: brood, yoghurt, kaas en pepers. Vrijwel elke maaltijd wordt geserveerd met Turks brood en een kommetje yoghurt die vaak is aangemaakt met knoflook en munt. We hebben een aantal typisch Turkse gerechten voor je geselecteerd. Om te beginnen met sarma, dit zijn gevulde wijnbladeren en worden geserveerd als voorafje. Een ander typisch voorafje is linzensoep. De recepten hiervoor verschillen enorm maar eigenlijk maakt dat weinig uit, het is namelijk altijd lekker!

Wat zijn de beste restaurants in Marmaris?

Heb je na het uitgaan in Marmaris zin in een vette hap zoals een broodje döner of een lahmachun? Geen enkel probleem! Maar, er zijn een aantal restaurants die je de echte Turkse keuken laten proeven zoals je hem nog nooit geproefd hebt. Een van deze restaurants in Marmaris is Jan de Wit. De naam is overduidelijk Nederlands maar dit zegt niks over het eten dat ze serveren, de kaart is namelijk echt Turks! Voor hen die nieuwe gerechten toch wat lastiger vinden, of voor kinderen: je kunt hier ook gewoon patat met een kroket krijgen!

 

Turkse tafelmanieren

Wanneer je uit eten gaat bij een Turks restaurant of een Turkse familie is de kans groot dat je een glaasje thee of koffie aangeboden krijgt. Weiger dit nooit! Het weigeren van thee of koffie wordt gezien als erg onbeschoft. Heb je er geen zin in? Doe dan alsof je het drinkt, dat staat netter dan weigeren. Wanneer het glaasje halfleeg is vullen ze het bij. Ook is het belangrijk de glaasjes van de mensen om je heen in de gaten te houden aangezien het niet de bedoeling is dat je je glaasje zelf bijvult. Verder kun je eten bestellen wanneer je wil, niet alleen aan het begin van de avond.

Uit eten in Marmaris - Overige restaurants & eetcafé's!