Stranden

marmaris strand

Strand Marmaris centrum

Het strand van Marmaris, direct gelegen aan het centrum, is een stadsstrand. Het is gratis, er hoeft geen toegang te worden betaald en je kan er op wanneer je wil. In het hoogseizoen worden er beachparty’s en andere feesten georganiseerd en is het er ontzettend gezellig.

Het strand bestaat uit kleine kiezels, fijn grind en donker zand en dus niet het mooie wit-gele zandstrand waar je misschien op hoopt. Voordeel is dat de bodem van de zee geleidelijk afloopt en je niet ineens in het diepe zit. Het strand is vrij smal en langs de kustlijn vind je een promenade met mooie palmbomen. Heerlijk om langs te wandelen met je vrienden of je nieuwe liefde.

Longbeach

Naast dit strand is Longbeach (ofwel Uzunyali) gelegen. Het zandstrand van Longbeach strekt zich 10 kilometer langs de kust tot Icemeler. Long Beach is hét strand van Marmaris voor de alle vakantievierders. Het is, zoals de naam al doet vermoeden, een paar kilometer lang en je kunt er van alles vinden. Er is zo goed als overal WiFi, waardoor je met je friends in contact kunt blijven, zonder een gigantische telefoonrekening te krijgen. Ligbedden en parasols zijn op de stranden aanwezig, maar hiervoor moet betaald worden. Deze zijn echter gratis als je wat te eten of drinken besteld, waardoor het dus eigenlijk wel mee valt. Watersportactiviteiten zijn aanwezig, zo kan je op een band achter een speedboat en ook zelf op een Jetski rondscheuren. Heerlijk om even een middagje sportief te doen.

Nirvana Beach

Als je genoeg hebt van het zonnen en luieren, dan is Nirvana Beach iets voor jou. Hier worden in het hoogseizoen beachparty’s gehouden, die bekend staan om de bekende DJ’s, de schuimparty’s en de hippe en feestende jongeren. Dit strand mag dan ook met recht ‘het Partystrand’ van Marmaris genoemd worden.

Cleopatra Beach

Cleopatra Beach bevindt zich op het eiland Sedir Adası. Dit strand wordt beschouwd als het mooiste strand uit de omgeving van Marmaris. Het is niet groot maar het kan, zeker in het hoogseizoen, zeer druk bezocht zijn. Het water in de baai is prachtig turquoise blauw. Volgens de legende liet Marcus Antonius het fijne zand op het strand speciaal voor Cleopatra uit de Rode Zee komen.