Weer

weersinformatie marmaris

Het weer in Marmaris, Turkije

Het weer in Marmaris is over het algemeen erg goed. In de zomermaanden schijnt de zon erg veel en is er weinig tot geen neerslag! Het voor- en naseizoen is ook erg goed vertoeven! Heel de Turkse Riviera, inclusief Marmaris, kent namelijk een mediterraan klimaat.

Mediterraan klimaat

Dit klimaat is kenmerkend voor landen aan de Middelandse Zee, oftewel “Mediterranean Sea.” De zomers zijn hier erg warm en de winters zijn mild.

Het grootste verschil tussen Nederland en Marmaris? Zij hebben meer dan 5 zonnige dagen per jaar! Iets waar we hier erg jaloers op zijn en daarom graag het vliegtuig instappen om het zonnige paradijs op te zoeken. Maar, wat kun je nou precies verwachten van het weer in Marmaris? En hoe kun je jezelf het best beschermen?

Weer Marmaris: dat is pas genieten

Net als Nederland is het weer in Marmaris in de zomer warmer dan in de winter. Het verschil is alleen dat het er over het algemeen warmer is dan hier. Van mei tot en met oktober kun je zomers weer verwachten. In mei ligt het vaak rond de 25 graden Celsius, in juni stijgt dit met zo’n 5 graden Celsius en in juli en augustus is het er tropisch warm met temperaturen die oplopen tot boven de 30 graden Celsius waarbij dagen van 40 graden Celsius niet zeldzaam zijn. Het water is warm, maar verkoelend. Met gemiddeld 25 graden Celsius. In de winter blijft het vaak rond de 15 graden dus mocht je in de winter in de buurt zijn is Marmaris zeker een bezoekje waard!

Voordelen aan het weer Marmaris

We weten allemaal hoe het gaat wanneer de zon in Nederland schijnt. De slippers worden de kast uit getrokken, de treinen naar Zandvoort zitten vol en de ijssalons hebben het drukker dan ooit tevoren (behalve de vorige keer dat het warm was). Daarom is het zo fijn om op vakantie te gaan naar een plek waar je de weer app op je telefoon niet constant in de gaten hoeft te houden omdat je weet dat het lekker warm en droog zal zijn. Hierdoor kun je de heerlijke zomeravonden op een terrasje doorbrengen zonder dat je een vest mee hoeft te nemen.

Beschermen tegen de zon

We zijn allemaal wel eens verbrandt. Soms is je huid een beetje rood en soms loop je er een week lang bij als een kreeft met veel pijn. Zeker omdat we in dit deel van de wereld deze warme temperaturen niet gewend zijn is het ontzettend belangrijk je huid goed te beschermen tegen de zon. Smeer je elke twee uur in met minimaal factor 30 en herhaal dit na het zwemmen. Ook is het verstandig om een hoed of pet te dragen wanneer je in de zon zit. Dit voorkomt niet alleen verbranding, wat erg pijnlijk kan zijn. Maar, het is ook bewezen dat de zon veel invloed heeft op de ontwikkeling van huidkanker.