Content unblocken in Turkije

content unblocken turkije

In Nederland wonen momenteel meer dan 400.000 van Turkse komaf. In vergelijking met Nederlanders zijn Turken over het algemeen nationalistischer. Een groot deel van de Nederlands-Turkse gemeenschap besluit dan ook om, zodra dit financieel gezien mogelijk is, met het gezin op vakantie te gaan naar Marmaris. Om in Turkije te komen, kun je het best met het vliegtuig gaan. Echter, veel Turkse Nederlanders besluiten alsnog om deze grote afstand af te leggen met de auto. Voor de jongeren die voor het eerst naar Turkije gaan, is het behoorlijk omschakelen. Wanneer je de Turkse taal bijvoorbeeld niet beheerst, is het zonder de juiste maatregelen onmogelijk om leuke tv-programma’s te bekijken. 

Houd rekening met de wet- en regelgeving in Turkije

In Turkije gelden er anderen regels dan in Nederland en daar dien je als gast rekening mee te houden. Naast dat dit een kwestie van respect is, gaat het ook om je veiligheid. Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van de Nederlands-Turkse rapper Murda. Murda spoorde volgens de Turkse autoriteiten indirect drugsgebruik aan en wordt hier eerdaags voor beboet. Het is aannemelijk dat Murda hiervoor naar de gevangenis moet. Naast de beperkingen voor artiesten, gelden er ook strenge regels wat betreft het gebruik van sociale media. Van vrijheid van meningsuiting, zoals we die in Nederland gewend zijn, is in Turkije geen sprake. Erdogan probeert mede hierom al een lange tijd grip te krijgen op social media. 

In Turkije kun je veel programma’s niet kijken

Veel Nederlandse programma’s zijn geblokkeerd in Turkije. Dit betekent dat de kans groot is dat je jouw favoriete tv-programma niet kunt kijken tijdens je verblijf in Turkije. Als je enkele weken gaat, vormt dit voor de meesten geen probleem. Echter, wanneer je besluit om langdurig in Turkije te verblijven, is het wel zo prettig om je favoriete Nederlandse programma’s te kunnen bekijken. Gelukkig is er een legale manier om alsnog te kunnen genieten van Nederlandse tv-programma’s. Met een VPN kun je namelijk ook in het buitenland een gedeelte van de Nederlandse programma’s bekijken. 

Wat is een VPN?

Een Virtual Private Netwerk is een bundel aan servers waar men van over de hele wereld gebruik van kan maken. Een VPN maakt het mogelijk om anoniem gebruik te maken van het internet. Bedrijven of particulieren krijgen namelijk niet jouw IP-adres, maar dat van de VPN te zien. Bovendien dient een VPN als een beveiligde tunnel waar hackers niet of nauwelijks in kunnen komen. Een VPN wordt hierom veelal gebruikt als bescherming tegen hackers. Echter, een ander voordeel waar men niet vaak bij stilstaat, is dat je met VPN verbonden kunt zijn met een server in een door jou gewenst land. Dit maakt het mogelijk om vanuit Turkije verbinding te maken met een Nederlandse server. 

Om de gemaakte content te beschermen, blokkeren grote Nederlandse contentmakers buitenlandse IP-adressen. Hierom kun je vanuit het buitenland niet naar je favoriete programma’s kijken via bijvoorbeeld je telefoon. Een VPN biedt in deze situatie uitkomst. Bij een VPN-aanbieder kun je namelijk aangeven met welk netwerk je verbinding wilt hebben en dit kan dus ook een Nederlands netwerk zijn. Diverse Nederlandse tv-programma’s zijn op deze manier alsnog te bekijken. 

Kies zorgvuldig een gepaste VPN

Er zijn wereldwijd diverse bedrijven die VPN-verbindingen aanbieden aan particulieren. Om als consument profijt te hebben van een VPN, is het van belang dat je bij de keuze rekening houdt met een aantal zaken. Allereerst is het van belang dat je kiest voor een VPN met een hoge snelheid. Indien je bijvoorbeeld in Turkije films wilt kijken, is het erg vervelend als het beeld steeds hapert door een traag VPN. Ten tweede is de beveiliging waarvan er gebruik wordt gemaakt, cruciaal voor de bescherming tegen hackers. Zo dien je onder andere goed beschermd te zijn tegen IPv6-lekken

Waar wil je het VPN voor gebruiken?

Voordat je een VPN kiest, dien je in grote lijnen geprioriteerd te hebben waarvoor je het nodig hebt. Wanneer je vooral graag in het buitenland naar Nederlandse series wilt kunnen kijken, dien je goed te kijken naar welke programma’s wel en vooral ook welke niet vrij worden gegeven. Een VPN kan namelijk maar enkele programma’s deblokkeren en je wilt uiteraard voorkomen dat je alsnog niet naar je favoriete serie kunt kijken. 

Zo installeer je een VPN op je device

Zodra je eenmaal een geschikt VPN hebt gevonden, is het van belang dat je de VPN app installeert op je devices. Elke aanbieder heeft een ander maximum aantal gebruikers. Bij NordVPN kun je bijvoorbeeld maximaal zes devices tegelijk verbinden met de VPN. IPVanish heeft daarentegen besloten om hier geen maximum aan te stellen. Je kunt dus met een onbeperkt aantal devices tegelijkertijd verbinding maken met de server. 

Een server kiezen

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, dien je een server te kiezen waarmee je wilt verbinden. Om ervoor te zorgen dat je Nederlandse programma’s kunt kijken, dien je Nederland te selecteren. Vanaf dit moment kun je vanuit diverse landen verbinden met de Nederlandse server. 

Cookies verwijderen

Bezoek het tv-platform en kies je favoriete zender. Controleer vervolgens of alles direct werkt, of dat er nog meer handelingen plaats dienen te vinden. Mocht je deze zender nog steeds niet kunnen bekijken, dan kan dit twee oorzaken hebben. In het ergste geval is de VPN waarvan je gebruikmaakt niet in staat om de zenders te deblokkeren. Daarnaast kan het zijn dat je eerst je browsers moet sluiten en de cookies dient te verwijderen om op de gewenste manier gebruik te kunnen maken van de server.

5/5 - (5 stemmen)

NO COMMENTS

Leave a Reply